snart sova..

började med ett inlägg tidigare ikväll, då ja satt o åt maka o bananyuogurt. Men älsklingen ropade på mig mitt i allt att "mamma till en mördare" började på tv. Så ja for ju o tittade på de så då försavann allt ja hann skriva. Men som tur var hann ja int skriva så mycket. :)

Imon ska vi åka o bada på morgonen, älsklingen ska nämligen hämta hans son. Så  då tänkte vi att han tycker det skulle vara roligt att fara o bada.

Nyss kom vi från bastun :) Snart blir de o fara o sova, eller försöka iallafall. Det blir o stiga upp redan vid 7 imon.
För som ja skrev så ska vi hämta upp benjamin o så åker vi o badar. :p

Ska ge ett mat tips här åt er som ja o älsklingen åt ida.

1 paket Hornet (kyckling) ifrån finland.
Man lägger kycklingen i en stekpåse med wokgrönsaker.
Ris
curry sås
mums det var jätte gott, testa så får ni se.
Här kommer lite info åt er som ja tog ut ifrån gravid.se =)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Kommer med lite mer info nån annan dag :)

Det enda som ja har haft nu är just en smärt i sidan av magen, som vid revbenet. Int kul, när man ligger rakt så gör de inte ont. Men om man ligger lite snet eller på sidan o man sitter, så gör det ont. Annars mår ja o bebben bra.

Snart ska ja o älsklingen gå o lägga oss o känna hur bebben sparkar, vi brukar göra de före vi somnar :)


Sov gött

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0