18 + 1

Ska börja med att tacka mayo (marylarry.blogg.se) för att hon designat min blogg. Blev bra =)

Idag hade jag tänkt att jag ska baka kanelbullar och havreflarn. Är hela tiden sugen på baka :) börjar nog o få nå mamma känsler, hehe. Har ju inget annant heller för mig på dagarna, så då e de lika o baka.
Kom just på att ja hittade då tidigare även en sida där man kunde se hur den växer vecka för vecka, en sådan hade man kunnat lägga in här på bloggen ifall ja hittar den igen :)


här kommer lite info som ja snodde från Growingpeople och vårdguiden i från vecka 18 =)

I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare.

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar. Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Du

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.  Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0