18+3

min bror ringde mig ida när ja satt och åt frukost, och frågade mig. Jaha är det barnvagen som skall rymmas i bilen när ni behöver kombi. Och ne sa ja åt han att det är donna som ska vara där bak för hon skitar ner baksätet så mycket.. hehe
Men det är ju sant hon gör ju det. Och hur trevligt är de för andra o sitta där bak då.. Han hade sett att vi lagt ut mercan på blocket, och att vi ville gärna byta mot en kombi. Det är ju ingen nästan som vet ännu att jag är gravid, och det skall bli roligt att se när folk börjar att fråga om det. hehe Pappa fyller ju år den 27 november men vet int ännu om ja skall berätta eller om man ska låta de gå så långt att dom själva märker.. hehe det skulle vara ganska häftigt att se hur länge det tar.

Sitter här i köket o funderar ifall man skulle fara ut och promenera, Solen lyser så fint. Skulle vara bra med lite frisk luft. Sedan efter promenaden hade ja tänkt börja säda. :) Och efter att jag har städat ska ja börja laga mat. Och idag blir det Korvsoppa till middag. =)

ha det bra :)

18 + 1

Ska börja med att tacka mayo (marylarry.blogg.se) för att hon designat min blogg. Blev bra =)

Idag hade jag tänkt att jag ska baka kanelbullar och havreflarn. Är hela tiden sugen på baka :) börjar nog o få nå mamma känsler, hehe. Har ju inget annant heller för mig på dagarna, så då e de lika o baka.
Kom just på att ja hittade då tidigare även en sida där man kunde se hur den växer vecka för vecka, en sådan hade man kunnat lägga in här på bloggen ifall ja hittar den igen :)


här kommer lite info som ja snodde från Growingpeople och vårdguiden i från vecka 18 =)

I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare.

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar. Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Du

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.  Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.gavid vecka 18

Ja då e man redan i vecka 18, veckorna bara rinner iväg =) Idag när ja steg upp åt ja frukost o efter de har ja surfat runt o läst lite om graviditets veckor och om föräldrapenning. Var in på flera sidor o läste.

Igår tog älsklingen en bild på mig så att ja fick se på magen men den blev så dålig så ids ej lägga ut den. Vi var just på väg att gå o lägga oss som han tog med sin mobil. Tänkte att man kan ju ta en bättre bild fast ida =)
funderar här ifall man skulle fara ut och promenera med donna så vi får lite frisk luft.

Få se när andra börjar och märka magen. På tala om de så drömde ja här en natt att sebbe min lillebror sa åt mig att men gud vilken öl mage du har fått. hehe o vaknade till de då.

Gravid vecka 17+3

Få se ifall tiden stämmer när man far på ultraljud :) Men det känns som att det gör det.

Lite info åt er som jag hittade på Growingpeople

I slutet av vecka 17 når livmodern till mitt emellan blygdbenet och naveln. Åtminstone människor som du umgås med dagligen ser nu att du är gravid. ( och ni har ju sakt att det syns lite )

I vecka 17 är kroppslängden omkring 16 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 170 g.


Ultraljudsundersökning Foto: Ultraljudsavdelningen Kvinnokliniken Universitetssjukhuset i Lund
Ultraljudsbild

Barnet rynkar pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Öronen har flyttat från halsen till huvudet. Han eller hon kan öppna och sluta händerna och kan undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen.

Bröstkorgen rör sig i perioder som vid andningsrörelser. om mamman röker en cigarett upphör andningsrörelserna för att efter en stund kraftigt öka i frekvens.

Igår hade jag en jätte trevlig dag med mayo, vi var på ikea, o så hamnade vi ju till slut på barn avdelningen o kolla lite :P Och planerade lite va man skulle kunna köpa lite längre fram :P Vi var även till barnenhus o tittade även där på baby grejjer, o kände att nää nu tycker ja faktiskt att bebben kan komma ut. Nå men snart har ju halva tiden gått, och det känns som att tiden bara rinner iväg, och det är ju bra det =)


Ne nu ska ja fara o kolla vad ja ska ha på mig idag o sedan fara o dusha. Ska nämligen åka till ötå ida =)
Beskedet

Ja då kan ja ju börja med att åt på min sista karta i juni. O kom på att det var den sista när ja skulle börja på en ny o märkte att men ja har ju inga p-piller mera. Och det var just midsommar o de var ju helg dagar där så då tänkte ja men då får ja börja på en ny nästa månad då. Månaden gick snabbt o glömde att ja skulle ju boka tid. Började jobba på utb nord o undrade varför ja har sån illa mående efter att ja ätit o varför ja e så känligt mot kompost. jo ja vet de kanske låter konstig men sådär extra känslig. Att så har de ej vart förut. Nå då började vi o fundera att när ja har haft sist mens, o de va ju då i juni. Men sedan tänkte vi att men de kan ju tjorva fö när p-pillrena tog slut. nå niin, ne den kom ju så klart int, o då var ja o köpte ett graviditets test. Och det visdade direkt positivt. Blev chokad trodde int det var sant. Tänkte som bara att nee de behöver int vara så att ja beställer tid till monica (barnmorskan) o ser hos henne då. Nå tommi kom hem från jobbet o ja bad han gå in på toa o kolla testet. Han blev oxå chokad. För vi hade ju int alls vart länge tillsammans sen februari. Han frågade ju mig att ja va ska vi göra o ja sa som bara att ja ja vet int att vi ser sedan när ja vart hos barnmorskan.

För när ja var tillsammans med mitt ex ville ju jag ha barn , var ju barn sjuk ett bra tag. Men sedan när ja blev tillsammans med tommi så gick ju det över. Och sen helt plötsligt var ja gravid. Det känndes så jädrans overkligt att ja e med barn.

Men iallafall så bestämde vi ju före vi for till barnmorskan att ne vi behåller int att vi gör abort att de har nog int gått så långt så man kan nog göra medicinskt. Att det blir bäst så.
Nå dagen kom o vi fick tid till barnmorskan o hon sa då att ja va nån dag ifrån vecka  9 . Och att man kan int göra medecinsk nåmera. fick nummer till kalix vart ja skulle ringa o boka tid.
När ja o tommi kom ut ur vårcentralen så började ja ångra mig, började tänka men skit hur stort är bebben nu när ja int kan göra medecinsk m.m Nå vi bestämde att vi funderar ännu på saken.
Jag ringde till kalix o skulle boka tid till abort. o sedan sa ja åt dom att men kan ja ångra mig efter att ja har bokat tid. O då frågade dom mig att jaha så du e int säker. o de va ja ju int. Nå men fick en tid till kalix iallafall för att se hur långt det gått m.m

Åkte till kalix den 1 september med mayo, tog med henne för Tommi kunde ej följa med.
Skulle som vara enligt hpda i vecka 10. Nå men i kalix sa dom att ja e i vecka 8 och 4 dargar ifall ja minns rätt. Så fick göra medecinsk abort där ifall ja hade velat efter att ja var hos kuratorn. men jag viste int ännu heller. Och ja tror ja ville inombords behålla eller någonstans inom mig sa nått att nej gör ej abort. Nå vi åkte hem o de gick kanske 2 veckor o vi bestämde att vi skulle behålla :)

Och det är verkligen glad över idag :) Hade int pallat av det. Jag tror att jag hade nog haft ångest efter åt ifall ja hade gjort det.

Nå men ringde sedan o berättade åt barnmorskan att ja tänker behålla. Fick sedan en tid till henne ungefär en månad efter kalix besöket. Och då var det inskrivning som gällde, det vi gjorde var att hon frågade om de fanns sjukdomar i släkten o så kollade hon blodtycket o blod sockret. Allt var bra :) Sedan lyssnade vi även på bebben. När vi skulle börja lyssna så sa hon att hon tror int att de stämmer som dom sa i kalix utan att hon tror att vi kan höra bebbens hjärt ljud o de gjorde vi ju. Om vi int hade hört hade ja vart under vecka 14. O då sa hon att ja tror eller ja vet att du e i vecka 14. Man blev helt rörd när man hörde. det var helt fantastiskt att höra.
Sedan fick ja en ny tid tid o det var nu senast jag var där det var den 13 oktober först var ja till laboratoriet och tog klamydia test och även blod prov för blod grupp. Efter det hade ja tid till monika, för läkar undersökning, alltså då lyssnade hon på mitt hjärta o sedan var det gyn o sedan lyssnade vi på bebbens hjärt ljud :) Och blev lika rörd denna gång.

Men är jätte lycklig över att vi bestämde oss för att behålla, och nu blir vi en liten familj på det hela.Graviditets vecka 17

Ja då var det måndag igen o sitter här hemma med donnisen, o googlar runt o läser om graviditet.
Gör det varje dag =)

I fredags ringde jag till kalix, och det var ju tur det för dom hade ont om ultraljuds tider. Men fick en tid till slult den 29 Oktober kl 14.30 =) Då kommer ja få se bebben :p yeee kommer o bli spännande. Kommer även att få reda på exakt vilken vecka man är på och även beräknad förslossningsdatum :)

Jag och tommi funderade på namn i helgen hehe de va allt möjligt, de finns ju så många namn. :)
Men vi kom ju int fram till någonting, o de behöver vi ju int bestämma nu.

Har även smått börja märka att magen börjar o växa för märker på kläderna det hehe, men det är inte stora skillnader ännu men att man märker att (så här har dom ej suttit). 

Vi vet int ännu om vi ska berätta åt mina föräldrar då när pappa fyller år den 30 november eller ifall vi ska bara vänta att folk märker. Det är ju ett tag tills pappa fyller år o det kan ju synas redan ganska mycket då. men men få se då..

ne nu tänkte ja att ja ska skriva ett nytt inlägg o berätta åt er från början allt :) eller på ett ungefär kommer kanske int ihåg allt på pricken men ska försöka...

Gravitets vecka 16

Idag är det torsdag och har ida vart redan på en morgon promenad med donna, så vi har vart ute o fått lite frisk luft :)

På tisdagen var ja o bebben i magen en sväng till v.centralen. Först var vi till laboratoriet kl 10 hade ja tid. Där tog dom blod prov och sedan var jag även tvungen o pissa i en mugg. Dom vill veta blod värde inför förlossningen. Sedan var det klamydia test. Efter det knallade ja till kassan igen o anmälde mig till mvc. fick nästan direkt komma in till barnmorskan monika när ja gick in till avdelningen.
Fick direkt börja byta om inför läkar underökningen. konstigt nog skulle ja ha på mig en vit rock hehe.
Känndes lite konstigt. När ja kom in i rummet frågade läkaren mig om ja har mått bra. Och det har ja :) Efter det lyssnade hon på mitt hjärta, kände på min hals. Och när hon var klar så vart de gyn test urs de värsta men va gör man, när det är ett måste. Efter gyn testet lyssnade vi på bebbens hjärt ljud, för andra gången :) O kan ju säga att man blev ju rörd. Och sen känns det även bra när man får höra att allt är bra :)
Det skall även bli spännande o fara på ultraljud , har tänkt beställa tid antingen imon eller nästa vecka.

Tänkte skriva om beskedet - gravid, hur det känndes m.m antigen senare i kväll eller imon :)

Ps:Tommi sa i förrgår att man ser lite redan :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0