Tisdag..

Ja skrev här tidigare om ja minns rätt att ja inte ska ta päikkärit, hmm jo ja somnade ju här på soffan ändå.
Tror ja sov iallafall en timma..

Älsklingen kom nyss hem, dom hade en låång dag ida på jobbet. De har vart tyst o trist här utan honom. Funderade just att bebben borde komma ut nu så slipper ja vara ensam ifall int älsklingen int e hemma. :P
Bebben vill nog sj oxå ut, den håller på att sparkar. Kan tänka mig att de int e så kul o vara där inne i magen...

Blir nog o fara o äta yuogurt o macka snart, o senast halv 10 tänkte ja vara i sängen ida fö igår tog de ett bra tag innan ja somnade. Fick förresten finska mamma tidningar av tommis syster så håller på att bläddra på dom innan ja somnar...

På torsdag e de nyårsafton, o tycker synd om donna för hon är livrädd för raketer. det har börjat smått smälla redan där ute o man märker att hon hör dom...

ne nu ska ja kolla tv, fast tror int de kommer nått... Vill att salatut ska börja igen :p

26+4

urs vad jag blev trött när ja satte mig ner här på soffan. Har börjat jobbet 0530- o slutate 10.00. När ja kom hem åt ja lite o efter de började ja o städa. O efter att ja hade städat var ja o dushade. O nu när man har satt sig ner så känner man hur trött men e... huhhhuu  men ska int ta päikkärit fö älsklingen e int hemma, så då kanske de råkar bli lite längre, som igår o int somnade ja sen på kvällen så lätt. :( o de e int så kul om man ska vakna tidigt...

Idag fick ja även paketet från ellos, med baby kläder. allt kommer int resten skulle komma i början av januari.
Baby kläder som ser lite coola ut lite rockigt :p hehe
eller vad tycker ni?? :p Detta kan ju både en flicka o pojke ha :)


ne nu ska ja kolla om de kommer nått på tv, o så ska ja fundera va man skulle kunna laga fö middag...magen


Min mage idag =)
vecka 26 + 3

Nu e man inne redan på gravititetsvecka 26 ­+ 3. Vad dessa veckor rinner iväg. Magen växer med ganska rasande fart, hehe tycker man.

Idag hade ja första dagen på ica maxi, o de gick ju bra. Aldrig städat i butik, men de gick bra ändå. Int var de nå speciellt med det. Var där från halv 6- 09.30. När ja kom hem åt ja lite, o så tog ja päikkärit.

Här kommer lite info åt er... :)

Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av det detta.

 

 

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!

Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.

Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.


Karpaltunnelsyndrom

Det kan uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd. Läs mer om detta genom att klicka på länken till höger.

 


Tvillingar

Nästan alla besvär som man har under en graviditet, det vill säga illamående, trötthet, ryggont och svullna händer och fötter får tvillinggravida känna av lite mer. Det är ju inte så konstigt. Därför är det viktigt att du tänker extra noga på att vila och kanske ändrar dina vanor för att följa dina behov.


Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Kl 21 har ja o älsklingen bastu :) ska bli skönt o fara o basta... Ikväll har ja bakat blåbärskaka. Trodde först att ja skulle misslykas men de blev bra ändå :)  Imon ska ja jobba på ica maxi, o när ja kommer hem tänkte ja ta o städa här hemma oxå :)


Donna löper, minns int om ja har skrivit de här men tycker att de borde ta slut nångång. Så man får mattorna på plats igen. De va en jul utan mattor för oss :( Om ja minns rätt så var de dagen före julafton hon började... Men som tur är så putasar hon sig själv...

ne nu ska ja sluta detta inlägg, de börjar bli för lååångt.... :p

men men ja o bebben mår bra iallafall så ni vet :)vecka 26

herre gud vad desssa veckor rinner iväg :) men det är bara bra de :p

Ja då har jul aftpn varit o man har ätit en massa julmat o öppnat presenter :) Snart e de även nyår. (Längtar) Har aldrig sett nyår i happis/torne, så de ska bli kul o se hur mycke raketer dom sjuter här...

sitter här i dricker te o surfar, men de går inte så bra för nätet kopplas bort hela tiden, vete fan va de e igen fö fel.

Hoppas alla har haft en bra jul, o ta de lungt med supandet ida :)

trött..

smått trött efter en arbetsdag på utb nord i hede. Arbets dagen gick bra iallafall :)
Åt just middag,åt nudlar o nakkia :P  tänkte sitta en stund o ta de lungt innan man börjar o diska. Är en ensam hemma för älsklingen var tvungen o fara o jobba natt. Så de e ganska tyst o tråkigt här saknar honom redan, fast de e int så länge sedan han for. Men de kan även vara för att ja hann int se honom länge innan han for, vi var bara o handla.

Ikväll ska ja bara ta de lungt o så ska ja basta :)

nee orkar inte skriva mera, det står still....


Söndag..

ja då va de sönda ida, stegup vid 8 för att föra tvätten,började sedan göra tårtan. Älsklingen fyller 28ida :P
Han fick en tröja o boxers av mig... Så ida har vi haft lite besök.

Imon ska ja åka o jobba i hede :) skönt att få jobba igen,slippa vara hemma.


Igår va ja o mayo o shoppade lite köpte älsklingens presenter o sedan hittade ja en kofta åt mig ifrån veromoda. Sedan fyndade ja lite baby kläder ifrån tamppis. Köte 2 bodys, en mössa o ett par byxor.
På kvällen åkte även ja o mayo en sväng till ötå.vi var o tog en kopp kaffe hos soppa. :p o så tog vi nån vända på byn men de va ju dött som vanligt... När vi kom till torne så var de ju så klart stor skillnad på folket :)
Ja o mayo hade en "tjej kväll" älsklingen fick umgås me sina vänner lite igår.

ne orkar inte skriva nåmer, men skriver igen imon o berättar hur arbetsdagen gått :)

Vecka 25

Nu e man på vecka 25, vist gåre fort?? Ja tycker då det iallafall.

Idag skulle brudarna komma men maddes bil funkade inte riktigt så dom kunde inte komma :( det får bli en annan gång istället. Istället hämtade vi köksbordet och 6 stolar från jysk som vi beställde för nån vecka sedan, som kom in igår :) Sofia heter dom om ni kanske vet vad ja menar. Kan ju kanske lägga in en bild åt er nån dag så får ni se hur de ser ut i köket nu..


Fick även en jätte god nyhet ida :) Och det är att jag kommer att få förlängd anställning på norrlandsmiljövård :) Och min chef sa även att ja kommer att få jobba här i happis, så e jätte glad för de. Kommer att börja jobba på Måndag, och det är då 3 dagar i hede o efter de här i happis :p Skit bra!!!!

Sedan hade jag tid kl 12 till MVC, där gick det bra :) Allt var bra och det är skönt att höra varje gång man är dit. Och hon tror fort farande att det blir en flicka, så få se vad det blir. Blir den lyckligaste mamman iallafall vad det änn blir. :) Efter MVC besöket, åkte vi till ötå och förde gamla bordet och stolarna. Vi var även en snabb sväng förbi hos soppa o kollade hennes nya lägenhet. Får vara bättre nästa gång. När vi kom tillbaka, så var vi o handla o efter de hämtade vi älsklingens son.
Sedan åkte vi hem o började laga middag. Det blev lasange, o de blev jätte gött. :P 

aa just ja beställde även lite kläder åt bebben igår. 3-pack med långärmad body och start set 8 delar o då var de med 2par byxor, 3 bodys, mössa, stumpor o filt.ne nu ska ja se på tv o ligga o känna när bebben sparkar :P

magen


Magen i dagens läge :)
Vist växer den fort?? Tittade just på andra bilderna jag tagit och det är ju en stor skillnad...


Idag har vi inte gjort så mycket, var på miroi på förmiddan på ett seminarium som handlade om personlig maknasföring. urs och kan lova er att det var trist och jobbigt att sitta där.  Men som tur var de bara från 09.00 till ca 10.40. :) Men när ja for därifrån så stoppade polisen mig, och fick böter på 1500 kr. Och de var för att reg skylten var inne, o hade fått för blåljusen som vi har fram men dom gav inget för de ifall vi monterar bort det.
Så älsklingen har vart på dåligt humör ida, för vi har fått böter för inte så länge sedan i boden för sammma sak.


Imon kommer brudarna hit till happis, för att julhandla. Och vi kommer nog ha en jätte trevlig dag tillsammans som vanligt :p Det var ett tag sedan vi samlades allihop så det ska bli kul.

Ne nu ska ja diska, men ha de bra

vecka 24+6

Tänk snart inne på vecka 25 :) gud vad dessa veckor rinner iväg. :P o de e ju bra de.

Idag har ja vart på Miroi, vi hade en kurs där vi fick lära oss att göra CV och personligt brev. Och det var ur trist.
Imon e de torsdag och ja ska dit igen, vi börjar kl 09.00 o de skulle vara till 11.30.. Få se även om bordet och stolarna har kommit in på jysk :P då kanske vi kan hämta dom imon :P vi har ju väntat på dom nu o 2 veckor.

På fredag kommer brudarna hit till happis :) vi ska jul handla. Eller ja ska köpa en födelsedags pressent åt älsklingen :) aa just ja o sedan har ja kvar o köpa julklapp åt morsan o farsan, Och sedan kanske nå barn kläder om man hittar nå sött. :p

Har int lagt in nån bild på magen men lovar gör det här nån dag :)


Ja tror att ja har en liten busis där inne. För bebben sparkar ganska mycket och ofta. Och det är flera gånger per dag, och då sparkar den flera gånger efter varann, alltså då me några sekunders mellan rum såklart.
Det här hittade jag om fosterrörelser från en sida som heter niomanader.se

De första fosterrörelserna brukar man känna runt halva graviditeten, runt vecka 18-22, om man är förstföderska och något tidigare om man är omföderska. En del kvinnor kan känna fosterrörelser redan i vecka 13-14 medan andra inte känner av dem förrän i vecka 26. Det är mycket individuellt och inget är rätt eller fel. Dessutom så inverkar barnets placering inne i magen, samt moderkakans placering, på när man känner av fosterrörelserna första gången.

I början kan det kännas som lite bubblor i magen eller kanske fjärilar eller små sprattlande fiskar. I början känner man oftast heller inte av bebisen varje dag. Det kan gå flera dagar, tom veckor, mellan rörelserna. Det i sig är inget konstigt eller ovanligt, om än lite läskigt så klart. Det beror på att bebisen fortfarande är så liten att den lätt kan hitta en ny favoritställning djupt inne i livmodern. Kanske sparkar den mot din rygg – då känner du den inte. Det är först efter vecka 26 som du bör känna av bebisen ett par gånger per dygn.

Efter en-två veckor övergår ofta de första försiktiga buffarna/kittlingarna till något tydligare knuffar. Den första tiden är det inte ovanligt att man känner fosterrörelser några dagar och sen inga alls på några dagar. Det är helt normalt eftersom barnet inne i magen fortfarande har så gott om plats att det kan hitta en ny favoritplats längre in i magen. Man brukar säga att man innan vecka 26 inte behöver känna av bebisen varje dag för att allt ska vara ok. Efter vecka 26 ska man vara mer uppmärksam.

Sparkar alla bebisar lika mycket?

Nej, antagligen inte. Bebisarna, liksom vi, beter sig olika. Det är små individer som finns därinne i magen. En del bebisar är riktiga utbrytarkungar och sparkar så att det gör ont, en del är lugna och stillsamma och känns knappt av alls. De flesta hamnar i mitt-i-mellan kategorin. Det finns inget som är rätt eller fel.
En del bebisar är vilda och andra lugna och man bör, istället för att lyssna för mycket på hur omgivningens bebisar har betett / beter sig, lyssna på sin egen bebis och försöka lära sig bebisens rytm och personlighet.
Dessutom är ju allt relativt. Vad en person anser vara mycket rörelser kanske en annan kallar måttligt med rörelser och en tredje lite rörelser.

Spelar moderkakans placering någon roll?

Ja, definitivt om du har den i framvägg (bukvägg). En moderkaka i framvägg sitter som stötdämpare och kan effektivt ta bort udden av alla sparkar och göra att rörelserna känns mindre framträdande.
Mammor som väntar barn och som har moderkakan i framvägg brukar säga att deras barn känns ”lugna”. Bebisarna är kanske inte just lugna men känns som sagt mindre av pga av den dämpande moderkakan.

Fosterrörelserna är som tydligast mellan vecka 20 till 32. Barnet utför i genomsnitt 200 rörelser om dagen i vecka 20 och 375 rörelser per dag i vecka 32. Efter vecka 32 får barnet betydligt mindre plats i livmodern eftersom det fyller ut hela livmodern med sin kropp. Många kvinnor blir då lite oroliga för de ändrade rörelserna men det finns alltså ingen anledning till oro. Det handlar om platsbrist!

Från vecka 26 bör alltså man känna någon fosterrörelse var dag. Känner man inte fosterrörelser så bör man kontakta förlossningen så man få komma in på en undersökning för säkerhets skull. Om du lägger märke till någon betydande skillnad i barnets rörelser när du början närma dig förlossningen bör du underrätta personalen på mödravårdscentralen eller förlossningsavdelningen. Det gäller även mycket tydligare rörelser som kan vara ett tecken på stress eller för lite fostervatten.

Du bör omedelbart kontakta förlossningen om du inte känt några rörelser alls under en sextimmarsperiod om du börjar närma dig förlossningsdatumet. Lita alltid på din egen intuition och åk in för en kontroll om det känns som om något är fel – ingen kan avgöra detta bättre än du själv och ingen tycker att du är fånig för att du vill försäkra dig om att allt står rätt till. Mödravården och barnmorskorna är där för vår skull, inte tvärtom.ne nu ska ja fara o ta en dush o senare ikväll blire o kolla bonde söker fru :p

Vecka 24 +3

Gud vad dessa veckor bara rinner iväg, och det är ju bra då kommer ju bebben fortare ut :p heheh

Helgen!
Fradag: natten mellan fre-lör sov vi i grankulleör dom var ju o sprutade här i lägen heten så ja fick inte vara här.
På fredagen gjorde vi inte så mycket. Badade bastu o såg på tv. Tog det lungt bara :)


Lördag: Kom morsan hit till happis. Var med henne o shoppade lite. Hon köpte nya skor o så julhandlade vi lite. Vi köpte även en body åt bebben.  Före hon åkte hem fikade vi hemma hos mig o älsklingen.
Efter en stund så åkte vi o hämtade upp mayo, o så var vi o handlade. Efter en stund sedan så åkte vi till ötå.
Vi saknade ju donna så fruktansvärt mycket. :p När vi kom till ötå så lämnade vi av mayo, o efter de åkte vi sedan till kuusi för att hälsa på hos mormor :) Och efter de for vi sedan till morsan o farsan.
Hade velat basta igår, men det fanns inga bastu tider igår när vi kom från ötå vid 22 tiden. :( Så tog en varm dush istället. Det är synd att vi inte har badkar, för då hade ja lungt tagit ett bad istället

Snart måste jag traska till tvättstugan, o ladda med nya tvätt, efter det tänkte jag äta lite frukost :p

Lägger in en bild på magen nån dag här :)

måste bara...

måste bara berätta att idag när jag bakade lussekatter o när ja skulle börja baka ut de, så kom älsklingen o sa åt mig att ja vill oxå baka me dej. Går o tvättar mina händer. hehe trodde int att ja hörde rätt först. Men han kom o bakade med mig o de såg ganska roligt ut. :p hehehheh Tänkte ta en bild på det först men ides inte. Så min tommi är en knapsu.

Sedan när vi satt och smakade p lussekatterna, kom vi på att min mage började växa med fart efter att vi berättat åt våra föräldrar.

Tänkte att ja lägger in en ny bild imon på magen, så får ni se :)

ne nu ska ja gå o kolla vad älsklingen kollar på för nått på tv. :p


Lite information.

Taget ifrån vårdguiden.


Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Lite mer ifrån growingpeople.

Håret kan kännas tjockare eftersom du slutat tappa hå.

 

 


Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.


Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln.  Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

 

Gud vad dessa veckor bara rinner iväg. snart inne på vecka 24 :)

har glömt bort att skriva att igår före vi somna så stoppade älsklingen en ficklampa på min mage o sa att bebben måste ju få lite ljus :P hehe Borde testa o lägga hörlurar på magen, kul o se va man får som svar :) Börjar smått bli trött, om man här på en stund skulle fara o sova. 

Vad tror ni att det blir??


onsdag..

Idag ringde ja o bokade om tiden till barnmorskan (monika), hade en tid först den 22/12 men ja jobbar 21-23/12 så ja ringde o bytte. Nya tiden är den 18/12. :)

Idag har vi vart o fört donna till övertorneå. Hon ska vara där några nätter för anttisimex kommer hit o sprutar nå giftigt medel. Så vi får inte heller vara här. Vi kommer att sova hos älsklingens föräldrar. Kommer att sakna henne :(
Och det gör ja faktiskt redan.

Snart fara o se på bonde söker fru :p

ne nu vet kommer ja int på va ja ska skriva nåmera. Men alla får ha de så bra =)

snart sova..

började med ett inlägg tidigare ikväll, då ja satt o åt maka o bananyuogurt. Men älsklingen ropade på mig mitt i allt att "mamma till en mördare" började på tv. Så ja for ju o tittade på de så då försavann allt ja hann skriva. Men som tur var hann ja int skriva så mycket. :)

Imon ska vi åka o bada på morgonen, älsklingen ska nämligen hämta hans son. Så  då tänkte vi att han tycker det skulle vara roligt att fara o bada.

Nyss kom vi från bastun :) Snart blir de o fara o sova, eller försöka iallafall. Det blir o stiga upp redan vid 7 imon.
För som ja skrev så ska vi hämta upp benjamin o så åker vi o badar. :p

Ska ge ett mat tips här åt er som ja o älsklingen åt ida.

1 paket Hornet (kyckling) ifrån finland.
Man lägger kycklingen i en stekpåse med wokgrönsaker.
Ris
curry sås
mums det var jätte gott, testa så får ni se.
Här kommer lite info åt er som ja tog ut ifrån gravid.se =)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Kommer med lite mer info nån annan dag :)

Det enda som ja har haft nu är just en smärt i sidan av magen, som vid revbenet. Int kul, när man ligger rakt så gör de inte ont. Men om man ligger lite snet eller på sidan o man sitter, så gör det ont. Annars mår ja o bebben bra.

Snart ska ja o älsklingen gå o lägga oss o känna hur bebben sparkar, vi brukar göra de före vi somnar :)


Sov gött

23+2

Ja då har man vaknat nyss o tänkte äta frukost medans ja skriver ett inlägg :)

I helgen har man inte gjort så mycket, hmm va har vi gjort???
Nå vi tänkte iallafall igår köpa nytt bord o stolar ifrån jysk, men man var tvungen o beställa in :( Så vi får dom nästa vecka :p ja int har vi gjort nått speciellt.. de gamla vanliga bara.

Testade igår förresten en skorta , den lila rosa som ja hade i sommras , som var lite lös ändå. Ja frågade tommi först att tror du ja  får på den? o han sa nå nää. o då sa ja åt han att tycker du ja har blivit tjock? nå ja testade den o herre gud, skulle faktiskt kunna ta en bild nån da o visa åt er. Vissa kommer nog ihåg hur den har suttit o ja tror mayo har en bild på mig när ja har på den. Så mayo kolla om du har :)


I fredags var älsklingen o tog vaccinet, han har inte fått ännu nå biverkningar :)

Ne nu vet ja int va ja ska skriva nåmera, men alla får ha de så bra.

Vecka 23

den där visar lite konstigt den där kaländern eller va man ska kalla den där står de nu 23+1 men de e 23 veckor ida :D
Lite sjukt de dära. Den visar alltid en dag för mycket.

Idag har jag städat och varit till arbetsförmedlingen :) Börjar få aktivitetstöd nu. Det är ju inte så mycket, men bättre änn ingen ting.

Sitter här o funderar på va ja ska äta e hungrig, men e som int sugen på nått. Det har inte blivit ens nån middag ida när vi inte har vetat va vi ska äta. O känner nu att ja måste äta nått, måste ju tänka på bebben iallafall.
Annars mår ja/vi bra

Mvc

Idag va ja till mvc, hade lite lågt blodtryck ida. Men men ska fråga bättre morsan de där me blodtrycket o så ska ja nog kolla nästa gång ja far till ötå. om de har blivit bättre. Få hon frågade mig om ja har vart trött mer änn vanligt o de har ju int vart så jo ida har ja faktist varit trött men de behöver ju inte vara så imon. Vi lyssnade även på hjärtljud o hon tyckte som att de lät som en liten flicka så få se då. Vi vet nog vad blir fö namn om de blir en flicka men det håller vi hemligt. :p Pojknamn har vi haft svårt med om ja ska vara ärlig. Så ja tror de blir en pojke. Har ju även drömt att de e en pojke så få se då :pJo föresten så har donna varit helt knäpp ida, eller de har hon vart tidigare o några dagar nu men ida har hon vart extra knäpp hehe Hon går efter mig hela tiden, till o med så vill hon med in på toa. O när man ska ut vill hon med. Ja var o köpte en ny leksak åt henne ida ifrån öb. Brudar en sådan som hon hade tidigare ute i wilda western. :p En sådan som du köpte sandra fast lite anorlundare.
Den tyckte hon om direkt ja gav åt henne :)


Nu ska ja tända lite ljus så de blir lite mysigt här hemma.ha de bra
tupplur..

idag har vi faktiskt inte gjort så mycket. Hade tvätt tid från 8-12 efter de for vi en sväng på ärenden. Tänkte beställa ett nytt visa kort men det gick inte måste vara in till ötå. Dom kunde inte göra det här i happis. Sedan var vi o handlade. Sandra kom oxå förbi en sväng.

Åt nyss middag, potatismos, wokgrönsaker o ungsfalukorv hade i med vitlökscremefräsh eller hur de nu stavas, med campinjoner o lite pastagrädde med ost smak. blev så trött o mätt så tänkte ta päikkärit. :p efter de tänkte ja diska o sedan rensa ett skåp.
5e månaden ida :)


5:e Månaden

Idag är det exakt 4 månader kvar till beräknad tid. :) 1 april är det beräknat.


Här kommer en bild åt er så får ni se magen i dagens läge.. :)
Nu ska jag börja diska men skriver nog lite senare.. :)

RSS 2.0