Söndag.

Idag har man bara vart hemma o tagit de lungt. Nyss var ja bara en sväng o hämtade panodil åt älsklingen för han e sjuk :(

Nu har vi vart en sväng till boden o hälsat på :) tog med lite baby kläder.. vi har tvätt tid på tisdag, så då ska ja fortsätta att tvätta i torsdags tvättade oxå lite. Har smått börjat fundera här att när ska man ställa fram spjälsängen? Någon som vet, vilken vecka brukar man oftast göra det? Bebben kan ju komma när som helst igentligen. Fö de e ju inte så många veckor kvar. Kläderna ja redan tvättat har ja lagt i en byrå :)

Har även börjat fundera att månne hur donna kommer att ta bebben. Hoppas hon int blir svartsjuk, eller att hon vaktar när folk kommer o hälsar på. För det är ju inte heller bra att hon gör. Vissa hundar kan ju bli arga :(
Ne nu ska ja int oroa mig får nått sådant o tänka positivt istället.

Jo justja vi var ju till MVC i torsdags o för första gången sa hon att hon tror att det blir en pojke. Så få se då :) heheh
hjärtljudet var 143....

Vi har ju haft lite oklart ifall vi ska köpa en ny vagn eller hur vi ska göra. Men i fredags när vi var till ötå så frågade morsan roy (min morbror) ifall dom har barn vagnen kvar. o de hade dom, så vi kommer troligen få deras vagn :)

Igår lagade jag hemma gjord kebab pizza o mums vad det blev gött.. :)

Om några veckor kommer ja att bli värdens lyckligaste mamma <3Graviditetsvecka 30+3

Idag har jag varit o jobbat på ica maxi o databasen städat alltså. Ringde även till min chef ida o berättade om graviditeten, o hon vill ju inte ha bort mig hehe Hon vill att ja ska jobba helger även efter att bebben kommit. Alltså efter några veckor.. O ja tackade ju JA, ja vill ju jobba så mycket ja kan. O sen ser man ju hur man orkar o kan. Men ja ska även försöka jobba så mycket ja bara orkar även före bebben kommer.. Kul o höra att nån som verkligen vill ha kvar en. :) Känns att då har man en STOR chans att ha jobb även när bebben börjar på dagis o såå... Det är ju nämligen så att det är inte många som vill anställa som har små barn, väntar m.m Det är en slags diskriminering i detta samhälle, det ska ju inte behöva vara så, men så e de bara o de e ju lite tråkigt.. ne nu över till någonting annat tycker jag :)

Kollar på ett finskt tv pogram sydänjää, o ska även börja kolla ifall ja hittar nå snygga gardiner till köket ifrån jotex :)

Såg just en ginatrico reklam, o kom på att ja borde vara till rajalla o köpa nå byxor, o kanske en ny tröja..  Alla kläder börjar bli så små. eller nee int alla men ja känner att ja vill ha nå nya jeans kanske för mina rymms int snart på mig :(

Vi har även planerat åka till boden o lule nån dag här i veckan. Föst en sväng till boden o hälsa på hos min bror, Linda o Kevin. Gå igenom nå baby kläder som dom hade :) o efter de besöket vara en sväng till luleå.

Älsklingen är ute o promenerar med donna. Jag hoppade över denna gång har träningsverk i fötterna, följer me imon istället. Annars mår ja o bebben bra, lite ont i ryggen ibland. :) På torsdag tid till MVC igen :) Funderar ifall ja skulle fråga om ultraljudet som hon har pratat om som finns i torne. Ifall man skulle vara på den :) kostar 40 euro men de är det värt. :) O så får man mer bilder oxå...
ne nu ska ja söka efter nå gardiner..

Magen i dagens läge :)

Så här ser den ut idag :)
Skriver ikväll bättre ett nytt inlägg :)

Onsdag.

Idag när vi steg upp så kom älsklingen på att vi ska åka till kalix till EM o kolla. Och det gjorde vi. Vi har ju tänkt köpa ny säng ram men de blir ikea säng ram istället. Men de som vi köpte på EM var lilarött sand o en ljus grejj. Vi tänkte köpa en tunna vart det står hundmat men vi väntar till nästa gång istället.

När vi kom till torne var vi o åt lunch på saigon tror ja de hette.. de var gött. Efter de så mätte vi våran promenadrunda runt marielund o de blev 4.2km :) Ida kom även 3 bodys på posten som ja bestället på ellos :)

Sedan for vi o hälsade på hos tommis syster en sväng. När vi åkte därifrån så hämtade vi tommis son från dagis o förde hem honom. efter de så hälsade vi på hos tommis föräldrar, o efter de traskade vi på ikea där köpte vi en kudde, sängkläder, täcke, skydd till skötbordet till bebben. o så ville älsklingen ha en ny kudde. Sedan kollade vilken stol vi ska köpa till bebben.
När vi vart på ikea så kom vi hem en sväng o sedan bestämde vi att vi åker en sväng o handlar på ica maxi. Vi köpte även ingridienser så att ja kan baka semler någon dag :) mums

Nu tycker säkert många men skit vad vi har gjort mycket ida men vi bestämde efter att vi ätit lunch att ida far vi inte hem, fö isåfall blir det att man lägger sig på soffan o sover i flera timmar som igår sov vi från 3 till 6 :D

Imon e de torsdag o älsklingen ska jobba, så ja tänkte att ja skulle åka till ötå en sväng. :)

På fredag är ja inne på graviditetsvecka 30 o ja lovar lägger in en bild så får ni se :)

Ne nu ska ja sluta skriva, snart börjar salatut :p

Söndag idag

Ja då e man klar me tvätten för den här gången o nästa tvätt tid den 23:e kl 08.00.. Jobbar morgon så de e lika o ta den då.  Det är söndag ida o söndagar brukar vara trista o denna söndag kommer nog att vara extremt trist. För är ensam hemma :( älsklingen har farit o jobba, o igen bil har man heller. Så blir o sitta hemma. Sitter just o funderar vad man skulle kunna göra?? om man kanske skulle ta o städa o kolla va man ha fö gardiner ifall man skulle byta :)
Till köket måste ja iallafall köpa nya, men de får bli när man får pengar.

Igår lörda, så va ja me brudarna. Vi fikade här hos mig, snackade lite o var ut o åt på leilani, lika trevligt som vanligt :)
På eftermiddan efter att brudarna åkt till ötå, så började ja o älsklingen fundera va vi ska hitta på att göra. Till slut kom vi på att vi åker en sväng till ötå. När vi kom dit så va vi föbi en sväng hos mina föräldrar, o efter de så åkte vi till kuusi sedan igen till mina föräldrar o sedan kom vi på att vi far o hälsar på hos min morbror o hans familj. Därifrån tog vi även med en bilbarnstol :) När vi kom hem så for vi o basta, efter bastun åt vi lite kvälls macka o efter de lite glass o sen blev vi så trötta så vi gick o la oss vid 12 tror ja de va...

Här i Haparanda är det bara -2 grader ute. Länge sedan det var så¨här milt ute riktigt skönt väder ute så det blir nog även en promenad ida, igår var ja inte ut. Annars har ja o älsklingen vart varje dag på en promenad runt marielund :)


Donna leker i snön, det gillar hon verkligen :)
Hon börjar o vara redan 6 år gamal.

Ne nu kolla facebook o sedan göra nått här hemma....

Graviditetsvecka 29 :)

Fredag idag, o har redan hunnit vara på ica maxi o städat.. Även inne på graviditetsvecka 29 :)

Idag ska ja umgås me brudarna, madde skulle vara i happis vid 10 :) Få se va vi hittar på då...

Tänkte här på straxen fara o dusha så ja e klar i tid..

Hoppas alla får en trevlig helg :)

vecka 28+6

Gud vad dessa veckor rinner iväg, måste börja köpa mer baby kläder nu när ja får pengar. När ja nu får??
Nå men 25:e får ja ju lön.  Ida har ja på morgonen varit o städat på ica maxi några timmar på morgonen, när ja kom hem så åt ja lite o vid 10 la ja mig på soffan o somnade efter en stund o steg upp halv 2 :D ojj säger ja oxå.. var ganska så trött... har vart trött nu hela dagen :(

komer lite info åt er ifrån gravid.se , vårdguiden o growingpeople.


Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Om du känner dig trött kan du till viss del ändra på det genom att äta rätt, gå på promenader och vila.En del kvinnor kan nu börja oroa sig för förlossningen och en viss osäkerhet och oro är naturlig och ganska vanlig. Speciellt gäller det förstföderskor och omföderskor som har haft en jobbig tidigare förlossning. Prata med din barnmorska om det, hon kan hjälpa dig. Några kan vara mer oroliga: Kan det hända barnet något? Gör det mycket ont? Orkar jag med? Tänk om jag tappar fattningen? Du kan då behöva hjälp och det kan vara bra att börja i god tid före förlossningen. Om det finns tråkiga händelser tidigare i livet som ligger bakom oron kan du få en tid hos kurator eller psykolog. På många kvinnokliniker kan man ta emot kvinnor med oro inför förlossningen för att stödja genom information och samtal med specialutbildad förlossningsbarnmorska och/eller förlossningsläkare.

Även den blivande pappan kan känna oro och han är givetvis välkommen att delta vid alla samtal om du och han så tycker.


Känner att min mage börjar vara ivägen mer o mer hehe, börjar o bli jobbigt att böja sig. huhhu o ännu större kommer den ju att bli..

Ska umgås med brudarna på lörda :) Det kommer säkert bli trevligt som vanligt.. Vi måste ju hitta på någe, före mayo flyttar till umeå :( buhhuu

ne nu logga in en sväng på facebook, sedan mysa me älsklingen o se på tv. :)

Graviditetsvecka 28+3

shit redan inne på vecka 28 :) Skulle gärna kunna börja gå snabbare.

Håller på att laga middag det blir porsaan kasleripihvi med potatis gratäng. Gött ska det bli.

Idag har ja vart i jobbat på morgonen från 05.10-08.00, när ja kom hem så sov ja till halv 11. va så trött. har sovit ganska lite nu i några nätter. O börjar känna att ja börjar bli sjuk. E täppt i näsan,fryser, ont i huvudet o trött. Vill ej bli sjuk. Har inte vart sjuk på ett år.. hatar o vara sjuk.

Har även börjat få sendrag på nätterna, i båda fötter o kan låva er att det inte e så kul o skönt... O på kvällarna har ja även ont i ryggen. :( Imon ska ja fara till monika på MVC så ska prata me henne om mina problem. Måste nog kanske börja äta kalsium tabletter.. Men annars mår ja o bebben bra :)

Har tänkt att när man får pengar så ska ja fara o shoppa lite baby kläder, börjar ju vara dax. ja har ju köpt lite men nu känner ja att stressen börjar stiga, o tiden börjar att ta slut, fö de e inte så länge kvar tills bebben kommer :) Veckorna går fort, o bebben kan ju komma före beräknad tid oxå.

Bilbarnstolen kommer vi att få av min morbror o hans fru, spjälsängen har vi redan här, skötbordet av tommis syster, o ev vagnen oxå av hans syster. hmmm

ne nu ska ja börja steka biffarna...

lägger nog in en bild på magen nåndag, så får ni se :)

ha de bra

graviditetsvecka 27 + 3

Veckorna bara rinner iväg, och det är ju bra det. Magen bara växer o kläderna blir bara mindre o mindre. Men det är ju så det ska vara. Få se hur stor man blir till slut. Hehe

Nu finns även spjälsängen klart i ötå, så de e bara o hämta den. Kevins gamla säng. Med tillhörande madrass, täcke, sån där skydd runt om. Sedan en badbalja. Borde åka till ötå här nån dag, vet inte om man is börja ta spjälsängen ännu när vi har så lite plats, is inte redan nu lägga ihop den, de e ju lite för tidig. Tycker jag i alla fall.

Håller på här o laga middag, de blir julmat hehe många e nog kanske less men vi tänkte göra för vi hade ännu kvar i frysen så...

Om ja orkar så kanske ja gör ett nytt inlägg ikväll.. :)


RSS 2.0