Vecka 22

Nu e man inne på vecka 22 :) gud va snabbt dessa veckor går, och dom skulle gärna kunna gå snabbare oxå.
Vill att bebben kommer ut. Tog med barn kläder ida ifrån ötå. Så har kollat igenom dom :p
I ötå skruvade älsklingen i bilen lite o så tonade vi ruterna. Sedan var ja o hälsade på hos mayo o så va ja ju en sväng till outlet men där fanns de då inget. Vi åt även på labonte det blev skinkrulle o mums va de va gött :p


Här kommer lite info åt er från gravid.se :)

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten, Ryggmatix är en effektiv lösning för alla som är drabbade av ryggsmärtor.

 


Tänkte skriva in nått annat oxå men gör de nån annan dag istället.

 


 

Imon får vi Linda, Kristoffer och  Kevin på besök. Jag skulle även vara barnvakt åt han en stund :p Dom skulle även komma me baby grejjer imon, så få se va dom kommer med. :) Ska bli spännande att se. Men de e bara de att ja o älsklingen har så lite plats här för förvaring, så få se vart man lägger det tills vidare då. Och det beror ju även på vad dom kommer med. :)

 

Ne nu ska ja gå o mysa me älsklingen, och om en stund gå och sova börjar bli trött.

 

ha de bra!! =)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0